Wat kan je ‘culturen’ in de paasvakantie?

De komende twee weken ben je vrij van verplichtingen: geen lessen, geen testen, geen deadlines. Hoog tijd om er nog eens op uit te trekken in het cultuurrijke Gent. Tijd om die grijze massa wat op te fleuren met cultuur! Weet je niet goed wat de opties zijn? Hieronder vind je enkele interessante (en studentbudgetvriendelijke) suggesties.

Ramkot

© Ramkot

Ramkot won zeer terecht De Nieuwe Lichting 2021 van StuBru. “Verwacht het onverwachte, zou een concurrerende krant schrijven. Wij houden het bij: dansen maar!”, liet de radiozender optekenen. Het Gentse trio weet dan ook – geheel conform de eeuwenoude rocktradities maar met een eigen visie – songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. 

Ramkot zijn smeerlapjes en blijven je op je middenrif mikken.

daMusic

Oorspronkelijk stond hun optreden gepland in december 2022. Om een maar al te bekende reden, kon het niet doorgaan. Maar deze paasvakantie gaat het sowieso door, twijfel dus niet en boek snel je tickets!

Datum: 6 april 2022

Prijs: 10 euro

Locatie: Concertzaal Vooruit

Voor wie Ramkot geheel onbekend is, ziehier een leuke video!

Two Peasants Looking Up

© CAMPO

In Two Peasants Looking Up zie je twee figuren een lege ruimte betreden. De figuren voorspellen, fluiten, schuifelen, tasten af en schoorvoeten. Ze beschutten elkaar op een plek waarin alles naar beneden lijkt te vallen. Is de zwaartekracht er misschien krankjorum geworden?

In het begin was er niets en iets viel uit dat niets.

Two Peasants Looking Up is de afstudeervoorstelling van KASK-student Senne Vanderschelden. Op de bühne staan Laurens Aneca en Marius Lefever. De voorstelling is gratis, maar je moet wel reserveren.

Datum: 7, 8 en 9 april 2022

Locatie: CAMPO Nieuwpoort

Rondleiding op zondag

© Karin Borghouts

Je bent misschien al duizend keer voorbij de Vooruit gewandeld en misschien vraag je je wel af wat er zich achter die façade allemaal bevindt? In De Vooruit zijn meer dan 370 zalen. Maar waarvoor dienen die allemaal? Waarom en wanneer werd het ‘Feestlokaal’ Vooruit eigenlijk gebouwd? En hoe zien die torens aan de voorkant er van binnen uit? Je ontdekt het antwoord op deze en andere vragen tijdens een rondleiding op zondag doorheen het gebouw. Een ervaren gids loodst je in groep door de turbulente geschiedenis van een van de meest iconische bouwwerken van Gent.

Als ik jou was, zou ik die gids snel boeken!

Datum: 10 april 2022

Prijs: 10 euro

Locatie: de Vooruit (duuh)

10X10: El cantor del playo

© Vooruit

In zijn ‘El cantar del playo… ‘(‘the singing of the faggot’) transformeert Mario Barrantes Espinoza de scene tot een landschap vol herinneringen. Een plaats waar melodrama, muziek en visuele poëzie uitdrukking geven aan zijn persoonlijke zoektocht rond queer seksualiteit en identiteit, vanuit het perspectief van een Centraal-Amerikaans migrant in Europa.


Met deze voorstelling won Barrantes Espinoza in 2020 de Roel Verniers prijs, een beloning voor jonge makers tijdens Het TheaterFestival. Première bij Vooruit! Als dat niet veelbelovend klinkt!! Reserveren doe je hier!

Datum: 14 en 15 april 2022

Prijs: 10 euro

Locatie: Domzaal Vooruit

Stimular

© Vooruit

Cultuur is meer dan naar het theater, een concert of een museum gaan. Een chaotische nacht vol techno / industrial / hard trance / hardcore / speedcore / nieuwe featuring tracks / ambient modular synths x paaldansacts / video feedback / eindeloze loops / een geheim verjaardagsfeest / dolfijngeluiden… is evengoed cultuur.

Bekijk de line-up en je bent verkocht.

Datum: 15 april 2022

Prijs: 12 euro

Locatie: Balzaal Vooruit

Dub up session: Ras Digby

© Democrazy

Ras Digby, een veteraan uit de Britse soundsystem scène, stond in de vroege jaren ’70 mee aan de wieg bij de oprichting van het legendarische Sir Jessus Sound uit West-Londen. 45 jaar later speelt hij nog steeds ten dans in Europa en ver daarbuiten. Gewapend met een dikke stapel dubplates en met de microfoon in zijn hand komt hij een unieke set spelen in de Centrale. Verwacht je aan een selectie muziek die je nergens anders kunt horen, gebracht in originele soundsystem traditie. Strictly vibes! Als je op voorhand reserveert, betaal je drie euro minder.

Datum: 8 april 2022

Prijs: 8 euro / 11 euro (aan de kassa)

Locatie: De Centrale

Plaats een reactie