Oya Musée!

Lore, Britt, Lies, Pauline en Sam zijn studenten secundair onderwijs. In project kunstvakken werken ze rond ‘erfgoed’. Ze kregen de opdracht om ervoor te zorgen dat een bepaald iets uit het verleden niet vergeten zou worden. De studenten hebben even de koppen bij elkaar gestoken en na een brainstormsessie was de kogel door de kerk: de echte K3 mag niet vergeten worden. Wij gingen erover in gesprek met Sam Tans, één van de studenten.

Foto: @oyamusee

Sam: “We dachten eerst om het over een cafetière te hebben. (lacht) Maar uiteindelijk hebben we dan toch gekozen voor de originele K3. Karen, Kristel en Kathleen, dat zijn eigenlijk de Vlaamse Spice Girls. We dachten dat niemand Kathleen nog zou kennen. Zeker de kinderen die nu naar K3 opkijken. Dat zou gewoon, ja, jammer zijn.”

“Niet veel mensen weten nog dat zij bekend zijn geworden door hun deelname aan Eurosong. Zo zijn zij eigenlijk ontstaan. Dus wij dachten dat het misschien wel leuk zou zijn als die dingen herontdekt kunnen worden.”

“We mochten kiezen op welke manier we die opdracht uit wilden werken, we waren daar volledig vrij in. Wij hebben beslist om ons project uit te werken in een soort van interactief museum.”

Interactief museum

Sam: “Wij hebben allemaal voorwerpen verzameld, zo typische K3-merchandise. Bijvoorbeeld een bedovertrek, een handtasje, een pennenzak… Via weggeefgroepen op Facebook en oproepen op andere sociale mediakanalen hebben wij die voorwerpen bijeengesprokkeld. Daar gaan we dan een expo mee samenstellen.”

“Daarnaast hebben we ook video’s met de beste momenten van K3. En er zal ook een photobooth zijn met de bijhorende props natuurlijk!”

Veel volk?

Sam: “Ik weet niet of er veel volk op gaat afkomen. We hebben beslist om het tijdens de pauzes door te laten gaan, maar nu hebben we dus net iets gerealiseerd. De eerstejaars hebben op donderdag geen les, dus da’s al een hele groep die wegvalt. Maar we hebben mondeling wel al veel mensen overtuigd om eens langs te komen.

Iedereen die wil, mag komen. Iedereen die denkt: ‘Ouh K3! Da spreekt mij superhard aan!’, is welkom. En als je K3 niet zou kennen, dan moet je zéker afkomen. (lacht)

Waar en wanneer?

Sam: “Ons interactief museum kan je komen bezoeken op donderdag 12 mei van 13u tot 16u. We staan in de Centrale Hal op de D-blok op campus Kattenberg. En het is helemaal gratis, je hoeft niets te betalen!”

Wie benieuwd is geworden en graag wat meer info wil kan terecht op de Facebook- of Instagrampagina van Oya Musée!

Plaats een reactie