CULTUURTIPS (9/5-15/5)

En plots is het mei. Docenten geven nog de laatste taken, de examens zijn in aantocht. Stress alom! Mogen we je erop wijzen dat je zo nu en dan ook eens moet ontspannen? Hieronder een overzicht van enkele leuke culturele ontspanningsuitjes.

De Spreekbeurt

Afbeelding: Vooruit

Ben je eerder op zoek naar een portie onnozelheid? Dan is De Spreekbeurt wat je zoekt. Waar kan je je aan verwachten? Serieuze sprekers die praten over onnozele onderwerpen. De opbrengst wordt geschonken aan Rikolto.

Het concept is een uit de hand gelopen cafégrap van Robin Broos, Jelle Goossens, Karen François en Katrin Swartenbroux. Dat zegt toch al genoeg?

Wanneer: 10 mei

Waar: Theaterzaal Vooruit

Prijs: 12 euro (via Stuvo betaal je slechts 5 euro)

Hate Me, Tender

Afbeelding: Campo

Teresa Vettucci neemt in haar onderzoek naar haat en feminisme de Maagd Maria onder de loep. De Maagd Maria, wellicht één van de belangrijkste vrouwenfiguren ooit gekend. Maria, de belichaming van puurheid, onschuld en perfectie. Teresa Vettucci ontrafelt met zacht geweld het queer potentieel van deze iconische figuur.  

In Hate Me, Tender voert Vittucci een tedere kruistocht om matriarch Maria te bevrijden, te emanciperen en te herstellen in haar rol van krachtige heldin en als ambassadrice van het queer feminisme.

Wanneer: 11 en 12 mei

Waar: Campo Victoria

Prijs: 10 euro (via Stuvo betaal je slechts 5 euro)

Yalla Dabke

Afbeelding: Vooruit

De zon is goed aanwezig de laatste dagen, de goesting in de vakantie is dan ook sterk aanwezig! Wie graag naar het Midden-Oosten zou gaan, hoeft zelfs Gent niet te verlaten. Want Yalla Dabke is een nightlifeconcept dat het Midden-Oosterse culturele erfgoed promoot.

Verwacht je aan een mix van live muziek, dj’s, dabke dans showcases & workshops, live kalligraffiti, Veggie = Halal food, gezellige shishahoekjes en een bazaar waar je Arabische boeken en eerlijke Palestijnse producten vindt.

Wanneer: 13 mei

Waar: Balzaal Vooruit

Prijs: 10 euro (via Stuvo betaal je slechts 5 euro)

Plaats een reactie